10 jaar Senadance

Hoe kun je tijd uitdrukken? Voor de één voelt 10 jaar of het omgevlogen is, voor de ander lijkt het een eeuwigheid te duren.

De afgelopen 10 jaren betekenden voor mij persoonlijk heel erg veel. Ze waren nodig om Senadance op te richten en te maken tot wat het vandaag de dag is. Begonnen met slechts 4 leerlingen in Wijkcentrum Sterrenkwartier Spijkenisse, is Senadance gegroeid naar een volwaardige studio met meer dan 130 leerlingen, 3 locaties en talloze workshop, feesten, en optredens.

De afgelopen jaren waren vervuld van een passie en liefde voor de oriëntaalse dans, die alleen nog maar kon groeien naarmate ik me er meer en meer in verdiepte. Het aspect lesgeven is voor mij de afgelopen 10 jaar een zeer rijke en complete ervaring geweest. Zoveel leerlingen zijn de revue gepasseerd, allemaal gedreven door de meest uiteenlopende doelen: fit worden, leren bewegen, zelfbewuster worden, afvallen, maatgevoel ontwikkelen, gewoon gezellig, voor de lol, mijn vriendin doet ook aan buikdansen, mijn buurvrouw zit ook bij jou op les. Ach, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar achter ieder doel schuilt een vrouw die meer wil dan de standaard gymgroepjes en fitnesstrainingen, daar ben ik wel achter gekomen. Soms zijn ze zich er niet van bewust, maar het is het zoeken naar meer vrouwelijkheid en je daarbij goed in je vel voelen. Ongeacht die pondjes teveel en die niet meer zo strakke buik die, laten we eerlijk zijn, op een bepaalde leeftijd nog nauwelijks te corrigeren is. Helaas ontstaat er vanuit de commercie en de maatschappij een soort van dwang om vooral toch aan de eisen van deze tijd te voldoen. Als we dan al niet meer zo jong zijn, moeten we vooral wel sportief, slank en strak in het pak zitten en laten we niet vergeten altijd met een glimlach op ons gezicht en vooral met elan ons beroep, huishouden, kinderen enzovoorts onder een gezonde controle houden. Tja…

Buikdansen is een vorm waarin iedere vrouw ongeacht haar leeftijd en⁄of gewicht, op haar eigen vrouwelijke manier kan ontspannen en intussen ook nog veel plezier beleefd…gewoon LOL met vrouwen onder elkaar! En ik moet zeggen, de afgelopen 10 jaar hebben we heel wat afgelachen, we hebben tijdens leuke disco′s gedanst en genoten, we maakten ontzettend gezellige uitjes en hebben zelfs een reis naar Istanbul kunnen maken.

Waar ik heel erg blij mee ben, zijn de onderlinge contacten en soms hechte vriendschappen die zijn ontstaan onder mijn leerlingen. In de afgelopen 10 jaren zijn er ook heel wat succesvolle danseressen uit de dansschool voortgekomen, waaronder uiteraard Nederlands kampioene Harlemin.

Maar voor mij is het allerbelangrijkste toch, de oriëntaalse dans op een speelse en intense manier doorgeven aan vrouwen, die hier soms letterlijk door opbloeien! Ik krijg er een enorme hoeveelheid energie van en het motiveert mij nog meer om door te gaan. Deze bron, geschapen door mijn leerlingen, is onuitputtelijk!

Ik hoop, in goede gezondheid nog minstens 10 jaar door te kunnen gaan! Iedereen bedankt voor deze 10 jaar, zonder jullie zou Senadance niet bestaan.


Liefs Sena

Terug naar Artikelen