Biografie

Sena was al sinds haar vroege jeugd gefascineerd door eigenlijk iedere dans. Zij begon haar danscarrière op 8 jarige leeftijd met volksdansen (o.a Israëlisch, Grieks, Roemeens enz.). Sinds die tijd heeft de dans haar niet meer losgelaten. Met tussenpozen vond zij haar weg iedere keer weer terug tot een of andere dansvorm, in 1978 begon zij een dansopleiding in klassiek ballet,
(tegelijkertijd met haar dochter). In 1985 kreeg zij van haar broer een l.p. met de titel  "Arabian Affair" met daarop Arabische klanken in een modern jasje gestoken. Deze muziek veranderde haar leven en zij was vastbesloten buikdansen te gaan leren. Helaas waren de mogelijkheden om dansles te nemen niet erg groot,  of beter gezegd helemaal niet in Bremerhaven (Duitsland)!

Maar er werd toch op een gegeven moment een cursus buikdans aangeboden in een balletstudio, gegeven door Magdy Helal. Onder het motto, dat doe ik wel even, ben lenig, ben bewegelijk, heb danservaring enz., viel het toch erg tegen. Maar de dans had haar gegrepen en liet haar niet meer los.
Hier ontmoette zij ook haar toekomstige lerares en hartsvriendin Ad Nug,die als een rode draad door haar danscarrière zou blijven lopen. Na een jaar les te hebben gehad van Magdy Helal, ging Ad Nug zelf les geven in haar huiskamer, wat tot gevolg had dat iedere week de huiskamer werd leeggemaakt om plaats te maken voor vele buikdansverslaafde vrouwen. Al gauw opende Ad Nug een dansstudio waar Sena bijna meteen iedere les volgde die er gegeven werd.

De tijd was langzaam aangebroken om verder eens polshoogte te nemen en te kijken wat er zoal in de buikdanswereld in Duitsland gaande was. Een heleboel natuurlijk!
En zodoende volgde Sena workshop na workshop o.a. bij:  Prof. Dr. Hassan Khalil, Dietlinde Karkutli, Momo Kadous,
Bobby Ibrahim Farrah, Zahra, Ali Sherif, Rita Sherif, Shahrazad, Ishtar, Leyla Jouvana, Beata & Horacio Cifuentes, Zaza Hassan en nog velen meer.

Bijna ieder weekend was met workshops gevuld, en nam steeds meer tijd in beslag. De dans nam ondertussen het grootste deel van haar  leven in. Vele optredens volgde, soms meerdere op een avond. Ondertussen ontdekte Sena dat lesgeven haar de grootste voldoening gaf. Zij gaf dan ook regelmatig les in Ad Nug's Studio. Ook als Ad Nug op een van haar vele reizen naar Egypte was nam Sena haar lessen waar, waardoor zij steeds meer ervaring in het les geven kreeg.

In 1998 kreeg haar man een baan aangeboden in Nederland en hij was al heel snel hier gevestigd, terwijl Sena nog steeds in Duitsland woonde. Eigenlijk wilde zij ook terug naar Nederland en haar wens kwam uit en volgde zij haar man eind 1999 naar Nederland. Het was zwaar voor haar afscheid te nemen van alle vrienden, leerlingen en kennissen en natuurlijk vooral van de Duitse buikdansscène.

Al snel begon Sena ook weer met les geven in Nederland, en wel met drie vrouwen!

De buikdanswereld in Nederland is ondertussen uitgegroeid tot een hoogstaand niveau waar heel veel goede leraren en leraressen zijn en ook leerzame workshops worden aangeboden.

Vele van deze workshops heeft Sena ook gevolgd bij o.a. Farouq, Ahlem, Letty Vos, Dunya en nog velen andere. In de loop van de volgende 7 jaren groeide het aantal leerlingen van Sena tot 150! 

 

"Vandaag de dag ben ik reuze trots op al mijn leerlingen die mij keer op keer weer verbaasd doen staan met wat voor een doorzettingsvermogen en vooral met hoeveel vreugde zij iedere week weer trouw in de les verschijnen."
Sena

Terug naar Artikelen