Over mannen en massages

Nee het is niet wat jullie denken! Dit gaat over de (tot nu toe) enige mannelijke leerling in de groep
en ik ben erg trots op hem!
Het les geven aan een gemengde groep ervaar ik als een enorme verrijking…en de vrouwen vinden het allemaal te gek ;-)

 

 

 

 

 

Michel is niet alleen een leuke leerling hij heeft ook een eigen Wellnesspraktijk: Wellnesspraktijk Hamsa
die ik bij deze even onder de aandacht wil brengen.

Hieronder een korte reactie van Michel zelf over zijn ervaring met buikdansen bij Senadance.

Op zoek naar Arabische muziek voor mijn praktijk, zag ik de meest geweldige optredens op Youtube van buikdansende vrouwen.

Schitterend, maar zouden mannen dat nou ook doen? Natuurlijk niet… maar toch even Googlen voor de zekerheid en zie daar, ze bestaan!
Ondanks dat we het in Nederland niet kennen, is het in dat soort landen niet meer dan normaal dat mannen buikdansen.

Ik werd steeds nieuwsgieriger en ging op zoek naar scholen in de buurt en kwam tot de conclusie dat er in Hellevoetsluis, maar nota bene ook in mijn eigen woonplaats Spijkenisse een buikdansschool was!

Impulsief pakte ik de telefoon en dat was mijn eerste ontmoeting met Sena; een geweldig dansdocente met jarenlange ervaring en passie voor dans. Ik maakte een afspraak voor een gratis introductie les en voor ik het wist was ik verslaafd aan wat ze noemen ‘Oriëntaals dansen’.

Ik zal mij even voorstellen, mijn naam is Michel den Boer. Tot voor kort aan het werk in de Gezondheidszorg
en op dit moment volledig werkzaam als masseur in mijn eigen Wellnesspraktijk aan huis, genaamd ‘Wellnesspraktijk Hamsa’.

Vanwege mijn Spaanse achtergrond is het niet geheel vreemd dat ik verzot ben op de muziek, maar dat ik ooit zou gaan dansen?! Nooit gedacht…

Sena stelt je tijdens de lessen erg op je gemak en legt alles stap voor stap uit. Van de warming-up tot aan de cool-down, begeleid zij je op een opbouwende manier. Als welkome ondersteuning word zij geassisteerd
door Kaylah, die haar bijstaat om de cursisten de kneepjes van het dansen te leren.

De lessen zijn erg leerzaam, maar vooral ook gezellig. Na iedere les heb je echt het gevoel dat je iets hebt geleerd; of je nou een beginner bent of vergevorderd. Niet alleen voor wat betreft de dans, maar ook over de diverse melodieën, dansritmes, de betekenis van de muziektekst en de verschillende soorten dansstijlen.

Als ik namens de medecursisten mag spreken, is iedere les een genot om aan deel te nemen. Naast de lessen worden er ook specifieke workshops gehouden en uiteindelijk is er de mogelijkheid om het geleerde voor publiek te tonen, in een van de door Sena georganiseerde shows.

Het duurt nog even voordat ik mij daar aan waag, maar stiekem kan ik eerlijk gezegd niet wachten!
Ik zou zeggen, pak die telefoon en hopelijk zie ik je snel in een van de lessen!


Michel